O úvodní slovo se postaral jeden z autorů Jan Tláskal, který je pedagogem vimperského gymnázia a zároveň učitelem hudby ve vimperské ZUŠ. Jeho velkým koníčkem je fotografie ve všech podobách. Jan Tláskal v úvodu připomněl, že výstava ve vimperské knihovně je již osmou štací od jejího uvedení ve Volarech. Za tu dobu projela téměř celé Česko. "Za měsíc se od nás přesune do Vlachova Březí," dodal a popřál výstavě ve Vimperku mnoho návštěvníků, kterým se budou fotografie líbit.

Vladimír Kunc doplnil, že výstava Moje Šumava objektivem 53 fotografů je zajímavá v tom, že hodně fotografů je přímo z této oblasti, nebo blízkého okolí, ale dost je i těch, kteří jsou daleko od ní, ale rádi sem jezdí. "Je to tak, že kdo sem jednou zavítal, vždy se sem vrátí, já jsem z Vysočiny a Šumavu miluji již mnoho let," řekl. Myšlenku o výstavě šumavských fotografií měl on a jeho dlouholetý kamarád Tonda Yeti Jeník, který Vladimíra Kunce doprovází na mnoha cestách, dlouho. "Jeník je z Kralup nad Vltavou a já z Vysočiny, sejdeme s v Táboře a vyjíždíme, nejen po místech, kde je výstava, ale najdeme si i zajímavá místa šumavských luhů a hájů k focení," vysvětlil. Pak už všem popřál pěknou podívanou, pěkný zážitek a vyzval veřejnost, aby ohodnotila v malé anketě tři fotografie. Jeden z návštěvníků pak bude vylosován na příští výstavě ve Vlachově Březí.

MUDr. Vladimír Študent, primář gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice v Prachaticích.
Nový primář prachatické gynekologie plánuje otevřít centrum onkologické prevence

Poděkování patří pěveckému Canto, vimperského Gymnázia, který si pod vedením své zakladatelky a umělecké vedoucí Jany Tláskalové, připravil hudební doprovod.

Ladislav Beran