Na základě žádosti vyčíslil odbor hospodářský a životního prostředí MěÚ Netolice na kolik by městský rozpočet tato pomoc vyšla. Podtrženo, sečteno by 53 sečení stálo 105 788 korun. To se nezdálo radním, podle nich cena dosahuje téměř trojnásobku kalkulace, kterou vykazuje nájemce. „Zároveň ale radní nepovažují za vhodné, aby skupina určená ke správě a údržbě veřejných prostor města na úkor této činnosti vypomáhala s údržbou pronajatého areálu," řekl ke stanovisku radních starosta Netolic Oldřich Petrášek.

Cena sečení:Do kalkulace jsou zahrnuty: Mzdy, pohonné hmoty, amortizace.
Hřiště včetně výběhových ploch trvá posekat podle aktuálního měření 4 hodiny 20 minut. 


Úředník z výše zmíněného odboru Jindřich Vaníček poslal techniku ve čtvrtek na hřiště, kvůli upřesnění předložené kalkulace. „A cena nám vyšla ještě o třicet čtyři koruny vyšší. Přesným měřením jsme zjistili, že sečení trvá čtyři hodiny dvacet minut, ale projedeme o dva litry benzínu méně," upřesnil Jindřich Vaníček. Jedno sečení by tak město vyšlo na rovné dva tisíce korun.


Podle vedoucího vimperských Městských služeb Jana Krále je to cena reálná. „Nevím samozřejmě přesný rozměr areálu, my máme ceny přepočítané na metr čtvereční, ale u nás bychom byli s klasickým traktůrkem na podobné ceně," uvedl.
„V tuto chvíli nemáme nikoho, kdo by nám trávu sekal a nemáme ani peníze na to, abychom za to někoho adekvátně zaplatili. Dělat to po práci sami je pro nás hodně časově náročné," říká k důvodům podání žádosti člen výboru 1. FC Netolice Miroslav Baloušek.


Žádost dostanou na stůl ještě zastupitelé.