Kde jste byl ve chvíli, kdy se strhla bitka?
Já jsem v tu chvíli zrovna nebyl v jednacím sále, ale když jsem to viděl v televizi, tak jsem přiběhl a šel jsem pomáhat. Bylo to takové intuitivní, někdo zkoprněl a koukal, někdo se do toho hnal.

Jaký je váš názor na osobu pana Volného?
Je to velmi agresivní hrubiánský člověk a zlá osoba, takže ten útok takové překvapení není. Vystupoval ve sněmovně dvakrát, poprvé mimořádně idiotsky, jinak se to nazvat nedá. Spousta lidí při jeho vystoupeních odchází nebo má oči v sloup, to je dezinformace v přímém přenosu. Podruhé byl brunátnější, nastartovanější, začal rovnou útočit a být vulgární, měl jsem pocit, že byl možná pod vlivem alkoholu.

Potyčka v Poslanecké sněmovně
VIDEO: Vyostřená debata o nouzovém stavu. Poslanci se poprali u pultíku

Můžete odhadnout, jaký trest by za chování poslance Volného mohl následovat?
Určitě mandátní a imunitní výbor trest udělí, nikdo nikdy nic podobného ve sněmovně neudělal. Mandátu se vzdát nechce a my ho zbavit nemůžeme. Bitku řeší i státní policie, protože to může být i trestný čin.

Je takový útok ve Sněmovně výjimečný?
Ostré výměny názorů, že někdo stál blízko u sebe a křičeli na sebe, to se stalo. Emoce k politice patří, ale takový ostrý fyzický útok se ve sněmovně nikdy nestal, ostatní kolegové nic podobného také nepamatují.