Po peripetiích, které práce provázely, a jednáních radnice s firmou, která vyhrála výběrové řízení, přišel zlom. „V pondělí jsme na radě jednali o písemném odstoupení od smlouvy, které firma zaslala,“ potvrdil Deníku Pavel Dvořák, starosta Vimperka.

Na to, že se u školy dlouhodobě nic neděje, upozorňovali i samotní obyvatelé. Vedení města s firmou jednalo, nechalo si předložit i harmonogram prací. Ještě v červenci majitel firmy slíbil, že práce stihnou. „Nakonec ale sami od smlouvy odstoupili,“ shrnul starosta. Zastupitelé nyní budou muset rozhodnout, kdo fasádu dokončí.

Historická budova Základní školy TGM v parku u Volyňky. Ilustrační foto
Práce na fasádě školy nekritizují jen místní, už je kontrolují i radní


Původní termín dokončení v říjnu letošního roku ale podle všeho Vimperští už nestihnou. Vzhledem k tomu, že se v případě budovy v parku nejednalo jen o fasádu, musejí Vimperští rozhodnout, jak celkově postupovat dál. „V plánu je například i nasvícení budovy, které je další z firem připravena realizovat tak, jak bylo v plánu,“ řekl starosta.

Město bude muset ještě spočítat, za kolik peněz už firma práce na fasádě udělala, aby se s ní mohla vypořádat finančně. Podle všeho jsou ale práce, za které nezaplatí. Třeba za lešení, na kterém několik týdnů nikdo nepracoval.