„Je pravda, že začít měla v pondělí, teď to vypadá, že začne v úterý. Má problémy s technikou. Termín, kdy mají být opravy hotové, je podle smlouvy do 5. prosince," upřesnil tajemník netolické radnice Petr Kotrba.
Komplikací by mohlo být počasí. Podle meteorologů má začít sněžit. „Pokud by se opravdu zhoršilo počasí do té míry, že by nebylo možné opravy udělat, museli bychom žádat na ministerstvu o posunutí termínu. Na akci jsme dostali zhruba čtyři miliony korun, vysoutěžená cena je podstatně nižší. Zřejmě budeme muset zbytek dotace vracet, pokud se nám nepodaří vyjednat, aby mohly být peníze profinancovány na další opravy povodněmi zničených komunikací. Žádali jsme o peníze na deset cest, dostali jsme na dvě," poznamenal Petr Kotrba se slovy, že ale vůbec není jisté, že ministerstvo dá přesunu financí zelenou.
Budějovická ulice by si ale podle starosty zasloužila podstatně větší opravy. „Peníze jsme dostali jen na její část. My bychom potřebovali opravit i část této ulice od služebny policie k domovu pro seniory. Tady by bylo třeba opravit i kanalizaci a další. Místy je tu zalitá dlažba do asfaltu. Jenže to je investice, na kterou v rozpočtu nemáme dost peněz," poznamenal starosta města Oldřich Petrášek .
Už na začátku podzimu odsouhlasili radní, že chtějí nechat vypracovat seznam místních komunikací, které potřebují opravy, a to včetně jejich aktuálního stavu, aby mohli určit prioritní opravy.
V návrhu rozpočtu na příští rok Netoličtí navýšili částku na opravy místních komunikací, a to na zhruba půl milionu korun.
„Je to více peněz, než bylo letos. Potřebovali bychom ale milióny korun, které nemáme, abychom mohli opravit všechna místa, která nás a místní obyvatele trápí. Je jasné, že každému přijde prioritnější místo u jeho domu, ale najednou všechno nezvládneme, musíme to dělat postupně," doplnil starosta.