Mezi pojmy, o kterých se mluvilo, byla telepatie, telekineze, levitace, transformace, astrologie, numerologie, výklad karet-tarot, křišťálová koule, věštění z kávové sedliny, siderické kyvadlo, biotronika, bioenergetické působení na dálku, feng-shui, čakry, geopatogenní zóny, energie, meditace, relaxace, sugesce, hypnóza, psychologie, psychosomatika, magie, andělé, techniky, konstelace… Ale nejdůležitější informace byla ta, že mnoho z těchto pojmů je zneužíváno lidmi, kteří vydělávají na nevědomosti jiných, poskytují neprofesionální služby a hlavně nedodržují základy esoterického učení.

Druhý blok patřil lektorce Ivaně Rea, která více než 13 let byla hlavní zpěvačkou skupiny s velmi širokým záběrem hudebních stylů a žánrů. Dále účinkovala v řadě hudebních uskupení, účinkovala v hlavních rolích muzikálů, zhudebnila Ježíšův Aramejský Otčenáš. „Věnuji se intuitivní hudbě „Zpívám srdcem“ a v současnosti svému velkému snu - hudebním podobenstvím, kde vytvářím nové příběhové skladby, které ponesou léčivá poselství a z nichž si lidé budou moci odnést hluboké zážitky.“ řekla Ivana Rea.

Druhý den víkendový workshop zakončila Yvett Holá s léčením kvantovým polem. „Jedná se o navození specifické úrovně uvědomění, které s jasností vnímá základ stvoření. Využívá vědomí směřující ke zlepšení aspektů lidského života (zdraví, hojení, harmonickým vztahům, zvládání emocí a odbourávání stresu).“ Tato technika ale není složitá, ale je snadná a přirozená. Tato technika je založená na prastarém učení mistrů praktikovaném ve staré Indii před 4000 lety. „Nejedná se o léčení z osoby A na osobu B, nevyzývá vyšší síly ani jiné podobné entity, nazaříkává ani nečaruje.“ doplnila Yvett Holá. Pouze doprovází člověka, kdy ten, co „léčí“ po otevření se kvantové energii poodstoupí a nechá Vesmír pracovat.

Účastníci si odnášeli cenné rady, jak se vyznat v esoterických kruzích, jak nenaletět „šarlatánům“: umět správně (z)volit ty, kteří mohou pomoci a že někdy „nevyléčení“ znamená větší pomoc pro duši, než nucená pomoc. Dále jak zůstat v realitě a nesklouznout k laciným berličkám snadné pomoci, která stejně nefunguje. Staré duše totiž netouží po osvícení (zmizení a rozplynutí se do nicoty) ani po nanebevstoupení, ale místo toho dokončují své dobrodružství jako unikátní jedinci, jako výrazné hvězdy na noční obloze, jako zcela realizované vlastní já a jsou sami sebou – přirozeným JÁ.


Po celou dobu konání bylo možné nahlédnout do literatury, vytáhnout si kartičku s poselstvím či využít čas k možnosti konzultace s lektory.

Jiří Gabriel Kučera