Do prvního zátahu se pustili rybáři kolem sedmé hodiny ráno a v jejich sítích se blýskal poklad, který rybník skrýval. Od půl osmé se již začali scházet jak přihlížející, tak především kupující, kteří se již těšili na různé druhy ryb. A ve chvíli se vytvořila předlouhá fronta, kdo si nepospíšil, musel si někdy i hodinku počkat, než na něho přišla řada. Na hrázi rybníka se nakonec vystřídalo několik stovek lidí.

„Rybu si dáme již dnes k obědu, něco zbyde i na Vánoce,“ uvedl strunkovický starosta Karel Matějka, který si s manželkou přijel pro několik ryb.

Tři šupináče měl v tašce nakoupené i Jiří Prášek z Prachatic. „Myslím, že na Vánoce nám z toho moc nezbyde,“ odcházel od rybníka s úsměvem.

A zájem byl nejen o kapry, ale na dračku šli především candáti. Zájem byl o štiku, amura, tolstolobika i další rybu. Fajnšmekři si do Duba jezdí pro rybu velice rádi.

Po dvou zátazích byl s vylovenou rybou spokojen i Václav Geier, který výlovy v Dubu tradičně spoluorganizuje. „Je to zatím v průměru asi stejné jako v předchozích letech. Můžeme být s množstvím i kvalitou ryby spokojeni, ale jak se říká, vždy to může být lepší,“ hodnotil Václav Geier a pokračoval: „Jsou tady sumci, štiky. Lidé chtějí hodně candáta. Letos mu bylo horko, počasí mu vadilo a candátů moc nebylo.“

Mnoho rybářů žehralo na letošní příliš teplé počasí. Jak se to promítlo na kvalitě ryb? „Počasí to samozřejmě ovlivnilo. Bylo málo vody, málo živin a ryba je menší. Ale musím říci, že můžeme být s kvalitou a velikostí ryby spokojeni,“ dodal V. Geier.

Na své si v sobotu dopoledne přišly i děti, pro které byly tradičně připraveny různé hry v programu nazvaném Veselý rybník.