Každou sobotu na této straně tak najdete nějaký nový nápad, jak vylepšit rodinný jídelníček. Ale pozor, na řadu přijdou nejen recepty na vaření, ale také na koktejl nebo sladkosti, a to nejen na vánoční stůl. Dnes nám jeden ze svých úspěšných receptů prozradil kuchař a předseda jihočeské pobočky Asociace kuchařů a cukrářů Antonín Olah z Prachatic.

Pekáček po balkánsku

Ingredience: cuketa, brambory, rajčata, cibule, česnek, tvrdý sýr, balkánský sýr, sůl, mletý pepř, bazalka, olivový olej, zelená petrželka

Postup: Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka a oloupeme. Oloupané brambory, cuketu, rajčata a cibuli nakrájíme na kolečka, jsou-li moc velká, přepůlíme je. Česnek nakrájíme na drobné kousíčky, tvrdý sýr na tenké čtverečky nebo obdélníčky, balkánský sýr na kostičky. Pekáč nebo zapékací misku vytřeme olejem a naskládáme do ní na střídačku brambory, cuketu, rajčata, cibuli a tvrdý sýr. Posolíme, opepříme, posypeme bazalkou a kostičkami balkánského sýru. Nakonec pokapeme olejem a vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů. Pečeme 30 minut. Na talíři posypeme zelenou petrželkou.

Přejeme dobrou chuť!