Každou sobotu na této straně tak najdete nějaký nový nápad, jak vylepšit rodinný jídelníček. Ale pozor, na řadu přicházejí nejen recepty na vaření, ale také na koktejl nebo sladkosti, a to nejen na vánoční stůl. Dnes nám jeden ze svých oblíbených receptů prozradil kuchař a barman Jaroslav Šimek z Prachatic.

Mojito

Ingredience: 0,4 l bílého rumu (Havana, Bacardi…), 1/2 limetky, 2 kávové lžičky třtinového cukru (koupit můžete např. v prachatickém Terno Coop), 10 lístků máty, led

Postup: Do vyšší sklenice nasypejte třtinový cukr, šťávu z limetky a vše důkladně rozmíchejte, přidejte lístky máty, které můžete předem rozetřít v dlaních. Vše pak ve sklenici promačkejte. Sklenici doplňte téměř po okraj ledem, přidejte 0,4 l bílého rumu a dolijte sodovkou. Vše pak důkladně promíchejte. Podáváme s brčkem.

Přejeme svěží chuť!

Posílejte recepty

Máte i vy recept na něco dobrého k snědku, neváhejte a pošlete nám recept na e–mail: redakce.prachaticky@denik.cz nebo ho rovnou do redakce přineste osobně.

Nezapomeňte, že rubrika Dnes vaří bude vždy v sobotním vydání Prachatického deníku. Uvítáme receptury na jídla, která patří k vašemu rodinnému stříbru a jsou originální.