Podle vedoucí domova Radky Kylbergerové je už na své klienty připraven kompletní tým pracovníků, kteří se budou starat o co největší pohodlí a šťastný život nemocných. Pro ně je v domově připraveno osm dvoulůžkových a deset jednolůžkových speciálně vybavených pokojů a několik dalších důležitých místností. „Tým se skládá z pracovníků obslužné péče, kteří zajistí ošetření a pečovatelskou službu, ze zdravotníků a sociální pracovnice, správce budovy i aktivizačních pracovnic," vysvětlila Radka Kylbergerová a nezapomněla ani na recepční, pradlenu a výdejce jídla. To budou pro potřeby pacientů domova vařit kuchaři v Hospici sv. Jana N. Neumanna.

Záměrem vedoucí je, aby mezi zdmi Domova matky Vojtěchy pacienti opravdu našli svůj domov. Orientace, uspořádání pokojů i denní harmonogram připraví provozní tým domova přesně na míru jednotlivým pacientům.

„Důležité bude, aby se tady lidé cítili dobře, abychom je mohli poznat a seznámit se s jejich potřebami a dřívějšími návyky," vysvětlila vedoucí domova s tím, že v areálu budou mít pacienti co možná největší možnost volného pohybu, který budou hlídat kamery, fotobuňky a signalizační zařízení. Mimo areál ale budou moci smět jen s doprovodem.

Domov v číslech

Domov Matky Vojtěchy spouští provoz dnes 1. listopadu 2012. Kapacita zařízení je 26 pacientů. Pro ně je tady připraveno 8 dvoulůžkových a 10 jednolůžkových pokojů vybavených klimatizací a sociálním zařízením. Přijímají se pacienti od 27 let.