„Kontrolovali jsme především správnost vodorovného značení a dalších prvků, které jsou součástí bezpečnosti silničního provozu a zkonstatovali, že nic nebrání povolit předčasné užívání komunikace,“ popsal Martin Grožaj ze Správy a údržby silnic.

Přechody a další vodorovné značení ale ještě nejsou finální. V souvislosti s klimatickými podmínkami jsou pruhy nastříkány zatím jen prostou barvou. „Plastový nástřik přijde na řadu zjara, domluvili jsme se, že do konce května, a to včetně proužků pro nevidomé uprostřed jednotlivých přechodů, “ upřesnil Martin Grožaj s tím, že znovu byl nástřik proveden také na přechodu u kruhového objezdu v ulici Zvolenská. Právě proto teď přechody vypadají jakoby byly rozdělené napůl.

Řemeslníci z firmy Strabag ještě během dopoledne silnici pod kruhovým objezdem v Jánské ulici vyčistili. Přesně v půl desáté zmizely dopravní značky se zákazem vjezdu a zprávu o konci rekonstrukce a hlavně uzavírky dostaly také složky integrovaného záchranného systému. "Informaci dostali také veřejní dopravci," uzavřel Martin Grožaj.