Na začátku března se chtějí Netoličtí pustit do rekonstrukce hygienického zázemí místního divadla.


Spolku divadelních ochotníků TYL se vloni podařilo uspět s žádostí o dotaci, a tak divadlo čeká další etapa modernizace. Ta by měla být navíc relativně krátká, když termín ukončení prací je předpokládán už na konci letošního dubna.


Netoličtí už vyhlásili výběrové řízení na dodavatele prací, jejichž předpokládaná cena bez daně z přidané hodnoty je pět set sedmdesát tisíc korun.


„Nejsou to nijak rozsáhlé práce, proto není ani dlouhá doba plnění. V tuto chvíli se v divadle hrálo minimálně, teď, ve chvíli, kdy tu bude funkční hygienické zázemí, bude ještě potřeba vymalovat a divadlo se může začít více využívat. Topení i elektrické rozvody už jsou hotové," říká starosta Netolic Oldřich Petrášek.


Podle jeho slov sice občas představení v divadle v poslední době bylo, ale nejednalo se rozhodně o plný provoz. „Stále nás tu ale čeká dost práce," říká principálka TYLu Zuzana Leherová.


Uchazeči si objekt prohlédnou na konci ledna. Hlavním hodnotícím kritériem pak bude nabídková cena a prokázání splnění základních kvalifikačních předpokladů dodavatele.

Rozsah prací při modernizaci:
Projekt řeší modernizaci stávajícího již nevyhovujícího hygienického zázemí pro provoz divadla, které se nachází v přízemí. Navrhované dispoziční řešení vychází ze soudobých požadavků na hygienická zázemí, s přihlédnutím na prostorové možnosti stávajícího objektu.
Nově jsou navržena samostatná WC pro muže a pro ženy, přičemž každé má jedno WC a jedno umyvadlo. WC pro ženy má umyvadlo v předsíňce před WC. WC mužů je z prostorových důvodů tvořeno jedním prostorem. Navržené stavební úpravy nezasahují do nosných konstrukcí a nemění vnější vzhled budovy. Tyto stavební úpravy vyžadují též rekonstrukci stávajících zastaralých rozvodů vody a kanalizace v prostorách hygienického zázemí, dále nový přívod vody a novou ležatou kanalizaci. Nová ležatá kanalizace bude řešena s ohledem na budoucí možné napojení dalších hygienických zázemí radnice. Investor nevznesl požadavek na řešení přístupu a užívání objektu osobami s omezenou schopností pohybu a orientace.