V Charitním domově sv. Dominika Savia si maminky společně s dětmi vyrobily vlasaté panáčky, kterým pokud se poctivě zalévají, vyrostou vlasy z trávy. A to se díky této péči podařilo. V polovině měsíce března se maminky společně sešly a povídaly si o tom, jaké jsou maminky, v čem by se chtěly zlepšit nebo co se jim naopak daří ve výchově jejich dětí. Konec besedy završily vědomostním kvízem o rodičovských schopnostech. Cílem bylo uvědomění si vlastních silných a slabých stránek.

V Domě sv. Petra pro muže se konala ve spolupráci s Úřadem práce v Prachaticích přednáška na téma Nepojistné sociální dávky, kdy se účastníci dověděli, jaké jsou aktuální podmínky při vyplácení dávek. Další beseda, při které nás navštívil P. Šimon Stančík z ŘKF Záblatí měla téma Postní období – příprava na Velikonoce. Trojlístek besed doplnil cestovatel Tadeáš Šíma, který se s námi podělil o zážitky a zkušenosti z cesty Na kole přes Afriku. Kulturní akcí, kterou jsme uspořádali ve spolupráci s ochotnickým divadlem Spomal bylo představení Předsvatební cesta, aneb jak se lépe poznat. Hlavními hrdiny je pár, který se snaží před svatbou lépe poznat, a proto vyráží na poznávací předsvatební cestu. Cestou je potkají různé nesnáze, nicméně pár vše úspěšně překoná.

Zábavné odpoledne pro děti v Ktiši, byl název akce, kterou zde připravily o jarních prázdninách pracovnice Terénního programu Most naděje ve spolupráci s OÚ Ktiš. Děti si v prostorech zdejšího kulturního domu společně vyzkoušely pletení a výrobu náramků na ruku z barevných bavlnek a korálků. Kreslily obrázky a dělaly postavičky z modelíny. Zapojily se i místní maminky, které pomáhaly dětem s výrobou náramků. Po skončení si děti odnesly sladkou odměnu a hračku dle vlastního výběru. Děti byly nadšené a již se těší na pokračování o velikonočních prázdninách 18. dubna.

Pracovníci měli možnost strávit jeden den společně s kolegy z ostatních charit v krásném prostředí Lomce u Vodňan, kde pro ně byly připravené přednášky a také byl prostor k popovídání a procházce po okolí.

Jana Schwarzová, ředitelka FCH Prachatice