Ten tuto sobotu pořádá běžecké závody s názvem – Podzimní kros čkyňskými poli. Organizátoři čekají účast více než stovky závodníků – od nejmenších až po dospělé.
„Pro vítěze máme připraveny hodnotné ceny, od plyšáků pro nejmenší až po finanční odměny pro muže. Tratě jsou připraveny pro hobby ženy a muže, takže si může zazávodit úplně každý, i ti bez pravidelného tréninku. Kdo ale závodit nechce, může určitě přijít zafandit, bude komu," zve na závod hlavní organizátor Jiří Mánek trenér pořadatelského oddílu Outdoor Kids.
Tratě jsou připraveny ve Čkyni za rybníkem a odtud ve směru do Předenic. „Tratě i zázemí jsme připravili společně s rodiči Outdoor Kids. Tratě jsou přehledné a vedeme je po polích a loukách. Pokud se sejde dost dětiček ve věku od dvou do pěti let, poběží nejkratší trať na 50 metrů, registrovaní muži naopak poběží čtyři nejdelší tříkilometrové okruhy. Časomíru bude profesionálně zajišťovat firma Sport Soft," popisuje velitel tratí Tomáš Bísek.
Pro čkyňský sport to bude výjimečná událost, po dlouhých letech se tu bude konat vrcholový běžecký závod. Nad ním převzal záštitu starosta Čkyně Stanislav Chval a bude ho moderovat známá tvář z televizního počasí a Cyklotoulek Michal Jančařík.
„Běh a Šumava jsou mé oblíbené disciplíny. Proto jsem přijal tuto nabídku a přijedu do Čkyně podpořit snahu místních sportovců," říká Michal Jančařík
Diváci si během závodů prohlédnou i nové, moderní hasičské vozy Informační a strážní služby Správy NP a CHKO Šumava.
„Návštěvníci uvidí prezentaci této složky Integrovaného záchranného systému. Prohlédnou si také, jak vypadá předlékařská první pomoc a vybavení záchranných vozidel," uvádí Tomáš Fait, náměstek ředitele Správy NP a CHKO Šumava, který má Informační a strážní službu na starost.
Zajištěno je i občerstvení. Maminky a babičky z oddílu Outdoor Kids napečou pro závodníky bábovky a koláče, které budou zdarma. Na místě bude zajištěno i další občerstvení.
První kategorie odstartují v 10 hodin. Zájemci se mohou přihlašovat buď na adrese www.cz-outdoorkids.eu, nebo přímo na místě od 8.30 do 9.30 hodin.