Nyní si zájemci mohou jejich díla prohlédnout i reálně v informačním centru města Dačice a podpořit výrobu jedinečné instalace svým hlasováním na facebooku projektu MAP Dačice II. Udělit své hlasy může kdokoliv do konce letošního roku.

Hlasovat lze jednoduchou formou pomocí like (1 hlas), nebo srdíčka (3 hlasy) v galerii pod jednotlivé obrázky na sociální síti ZDE

Umělecká instalace z plastových lahví vznikne v rámci projektu MAP Dačice II, který realizuje obecně prospěšná společnost MAS Česká Kanada.
Na Dačicku vznikne unikátní 3D socha. Navrhnou ji a vytvoří školáci

Podle vítězného návrhu vznikne jedinečná socha z recyklátu. Jednotlivé díly vytisknou zapojené školy na 3D tiskárnách, v současnosti žáci sbírají potřebné PET láhve na výrobu tiskového vlákna.

Akce 3Dění podporuje povědomí o cirkulární ekonomice. V únoru se k realizaci využijí 3D tiskárny, které školy získaly začátkem roku 2021 z projektu MAP Dačice II., technickou podporu zajistí partner projektu PETMAT, který pro žáky připravil workshopy k 3D tisku a recyklaci. S kompletací částí se počítá v březnu 2022, posléze se chystá i slavnostní odhalení díla, které má být zároveň i nasvícené.