Jak hodnotíte výkony závodníků z pozice trenér klubu ČEZ CT Tábor?

Určitě jsem maximálně spokojený s Borošovým titulem, který prokázal stoupající formu a potvrdil v závodě roli favorita.

To jsou klady, je něco, co se vám už tolik nelíbilo?

Trošku víc jsem na mistrovství České republiky čekal od našich jezdců do třiadvaceti let.

Od kterých?

Od Švihálkové a Vaníčka, i když je pravda, ze Vaníček se potýká od posledních závodů ve Švýcarsku s bolestí zad. I přesto jim samozřejmě gratuluji k medailím, které oba vybojovali.

Jelo se na trati v Jabkenicích, co jste jí říkal?

Líbila se mi. Od pořadatele Radka Beneše doznala pozitivních změn.

Jakých konkrétně?

Zejména v náročnosti trati a ztížení její obtížnosti. Také počasí s tratí udělalo své a v bahně a na sněhu to byl velmi těžký a spravedlivý závod, při kterém rozhodovala především výkonnost.

Michael Boroš sám pro Deník říkal, že před koncem roku se necítí v nejlepší pohodě. Vnímáte jeho vítězství jako dobrý signál před MS?

Je pravda, ze Bory koncem října a začátkem listopadu prodělal lehkou virózu, která ho přibrzdila v tréninku déle, než jsem čekal. Jeho forma šla celkem rapidně dolů oproti začátku sezony. Teď ho čeká finální trénink před mistrovstvím světa. Bude se připravovat specificky na písečnou trať, která bude reprezentanty v Ostende čekat. Věřím, ze Bory zajede výsledek, který bude odpovídat majiteli mistrovského titulu.

Michael Boroš z ČEZ Cyklo Teamu Tábor potvrdil roli favorita a po roční pauze vystoupil na domácím cyklokrosovém šampionátu v Jabkenicích na nejvyšší stupeň. Vybojoval tak svůj již čtvrtý titul. Spolu s ním brali medaile stříbrný Tomáš Paprstka (GAPP System – KOLOFIX MTB Racing Team) a třetí Josef Jelínek (Cyklostar Trek Pirelli).

V kategorii žen kralovala domácímu cyklokrosovému šampionátu opět Pavla Havlíková (Lawi junior team) a vybojovala svůj již osmý mistrovský titul. Na druhém místě se umístila Nikola Nosková (SD Worx) a třetí místo získala Karla Štěpánová (Maloja Pushbikers MTB)

Mistrovstvím České republiky byla zakončen cyklokrosová sezóna v České republice, reprezentační tým se ještě připravuje na Světový pohár v Overijse 20. 1. a mistrovství světa v cyklokrosu 30. a 31. 1. 2021.

„Děkujeme všem partnerům za podporu cyklokrosu v této nelehké době, vzkazuje prostřednictvím Deníku předseda cyklokrosové komise Českého svazu cyklistiky Petr Balogh.