Den otevřených dveří netolického kulturního domu by měl prý místním obyvatelům ukázat, v jakém je ve skutečnosti stavu. „Chceme, aby si obyvatelé sami udělali obrázek o tom, jestli je rozumné prodávat jej za čtyři sta tisíc korun včetně pozemku. Osobně si stojím za názorem, který jsem na hlas říkal vždycky, že to není adekvátní cena," uvedl starosta Netolic Vladimír Pešek.


Podle místostarosty Pavla Pilaře město v předchozích letech investovalo do kulturního domu tolik peněz, že prodat jej za čtyři sta tisíc korun, není adekvátní cena. „Jen v letech 2010 až 2011 stál kulturní dům město milion a čtyřicet osm tisíc korun. K tomu připočtěme, že na nájemném mělo vybrat sto dvacet tisíc korun ročně, ale vzhledem k investicím nájemce nakonec zastupitelé odsouhlasili, že nájemce dohromady zaplatil zhruba dvaadvacet tisíc korun. Pozemek pod budovou má hodnotu dalšího milionu korun," vypočítal místostarosta.

Další osud Kulturního domu v Netolicích je stále nejistý.
Podle starosty Vladimíra Peška je den otevřených dveří úmyslně naplánován na sobotu 24. ledna, protože o dva dny později se koná zasedání zastupitelů, na které je pozván i Petr Hošťálek, který tuto cenu městu nabídl a kterou předchozí zastupitelé schválili.


„Nebudu předjímat, nevím, zda se rozhodneme, že cenu znovu projednáme, nebo třeba budeme předchozí usnesení revokovat. Každopádně, smlouvu, kterou bychom jej prodali za čtyři sta tisíc korun bez stanoviska odboru dozoru ministerstva vnitra, které se týká ceny a procesu prodeje kulturního domu, nepodepíši," upřesnil starosta s tím, že jej rada Netolice pověřila k podání žádosti o stanovisko.


Na den otevřených dveří se chystá i zastupitel František Sklář, který je v opozici současného vedení města. Mimo jiné byl členem předchozího zastupitelstva, které po mnoha měsících rozhodlo, že prodá kulturní dům Petru Hošťálkovi. „Podívat se půjdu určitě. Naposledy jsem se v něm byl podívat před tím, než jsme zveřejňovali záměr prodeje kulturního domu. Půjdu tam jak sám za sebe, abych se do budovy podíval, tak ale i jako zastupitel. Pokud bude mít někdo nějaké dotazy, na místě mu je zodpovím," říká František Sklář. V tuto chvíli je v podstatě jisté, že ani v pondělí 26. ledna neodjede Petr Hošťálek s návrhem kupní smlouvy v kapse.


Už nyní se navíc vedení města zabývá otázkou, co dál s kulturním domem, pokud Petr Hošťálek nebude chtít zaplatit vyšší cenu. Variant, které přicházejí v úvahu, je podle starosty a místostarosty hned několik. „Nebudu předjímat a zveřejňovat je dříve, než je projednáme na zasedání zastupitelů," dodal Vladimír Pešek.