Přednášku Mariana Jelínka, hokejového trenéra a psychologa, můžete v pondělí navštívit v krumlovském kině Luna od 18 h. Marian Jelínek byl osobní trenér Jaromíra Jágra, nyní Karolíny Plíškové. Zaměřuje se na mentální koučink. Vstupné 200 korun.

Stavíte, rekonstruujete? Řekněte si o dotaci! Jak na to, vám poradí na semináři, který pořádá Státní fond životního prostředí ČR a město Velešín. Odborníci vám na něm poskytnou aktuální informace o dotačních možnostech z programu Nová zelená úsporám na výstavbu a rekonstrukci rodinných domů, ale také k dotačnímu programu Dešťovka. Seminář je bezplatný a začíná v úterý v 17 hodin v sále kina ve Velešíně.

Mladí amatérští herci ze souboru Žernováček pod vedením Mirky Prokešové a Markéty Trůblové se rozhodli přispět prachatickému Hospicu sv. Jana N. Neumanna. V parku hospice v pátek od 14 hodin odehrají pohádku Lotrando a Zubejda. Vstupné je dobrovolné a výtěžek půjde právě na prachatický hospic.
Ke slavnostnímu otevření workoutového hřiště dojde v sobotu v areálu Sportovního klubu policie České Budějovice, a to s úderem 14. hodiny. Příchozí si zde budou moci zacvičit pod vedením zkušených instruktorů.

Kaplice v pátek a v sobotu patří Októbrfestu, recesistické slavnosti piva v jihočeském podání na Farském náměstí. Během pátečního večera zahraje kapela Chlapi v sobě, sobotní program odstartuje v 11 h Kašovanka a od 18 h vystoupí skupina Hrajeto.

U mohyly Jana Žižky z Trocnova v Sudoměři na Strakonicku se uskutečnív sobotu slavnostní setkání k 594. výročí jeho úmrtí. Od 14 hodin.

V neděli od 16 hodin v kostele Nejsvětější trojice v Nadějkově zazní koncert k poctě svatého Václava. Vokálně instrumentální koncert v podání souboru Kudus Musicus z Dobřichovic se jmenuje Oriente iam sole - Když vycházelo slunce křesťanství. Vstupné je dobrovolné.