Původně měli o využití bývalého dívčího internátu v bývalé lesnické škole rozhodnout zastupitelé, ti ale po diskusi nad předloženými návrhy dvou projekčních kanceláří přenechali rozhodnutí radě, která je současně valnou hromadou společnosti Městská správa domů. Ta by měla celou přestavbu také financovat. Výše uvedené ceny jsou ale pouze odhadní a vycházejí z tabulkových cen. Konečnou cenu upřesní až vypracovaná projektová dokumentace a skutečné náklady určí až vybraný zhotovitel v rámci výběrového řízení.

Levnější varianta přestavby, kterou předložilo ve své studii Projektcentrum Vimperk, počítá s devíti malometrážními byty. Jak uvedl starosta Bohumil Petrášek, na zřejmě zásadní části nákladů spojených s přestavbou, by se mohla podílet firma Rohde&Schwarz, která by byty využila jako služební a podle Petráška je ochotna formou předplaceného nájemného na deset let krýt náklady odpovídající 40 korunám za metr čtvereční bytové plochy. I proto se její zástupci přikláněli při jednáních s vedením vimperské radnice k levnější variantě.

Vedení radnice se kloní k variantě devíti bytů za nižší cenu realizace. „Podle ní budou byty odpovídat požadavkům, byť tam stále zůstane částečně zachován charakter internátu daný vnitřním členěním,“ kloní se k variantě devíti bytů Petrášek. S penězi od Rohde&Schwarz nebo bez nich musí město najít pro volné prostory využití.  „Pokud se dohodneme, jednak budeme mít byty obsazené a současně získáme i prostředky na rekonstrukci,“ zdůraznil Petrášek.