Reagují tak na zájem Petra Hošťálka, který by chtěl v Netolicích otevřít muzeum techniky. „Cena čtyři miliony sedm set tisíc korun je cena odhadní, ne tržní. Protože se zájemce v prvním kole nenašel, cenu snížíme," vysvětlil krok zastupitelů starosta města Oldřich Petrášek.
Město prodej podmiňuje tím, že budoucí majitel v kulturním domě zřídí a bude provozovat Muzeum techniky. Takový je ale zatím pouze jeden, a to zmiňovaný Petr Hošťálek, který podobné muzeum už provozuje v Českých Budějovicích.

Pro toho je ale i nově schválená cena příliš vysoká. „Provozovat tu muzeum chci, musíme ale dojít k ceně, která bude akceptovatelná a bude odpovídat stavu budovy," upřesnil. I podle starosty je cena tržní v tuto chvíli jiná, než odhadní.

S prodejem domu i nadále vůbec nesouhlasí zastupitel Jaroslav Pešek. Ten upozorňoval především na to, že město se už v minulosti nechovalo jako řádný hospodář a nechalo stav budovy dojít tak daleko, jaký nyní je. „Prostory uvnitř jsou zdevastované. To je psáno i v posudku odhadce. Přitom jsem na to upozorňoval opakovaně. Prodáme budovu, kterou jsme si sami postavili – nesouhlasím," řekl mj.