Jednatel Tepelného hospodářství Prachatice Vladislav Zoch dosud přesnou částku neuvedl. „Cenu snížíme. Podle posledních propočtů to může být až o čtyřicet korun za gigajoul," řekl včera starosta Malý s tím, že o snížení rozhodne valná hromada Tepelného hospodářství v polovině února. Pozitivní je už to, že začátkem letošního roku se cena tepla nemusela zvýšit vinou  DPH. „Fakticky šla dolů o šest korun," upřesnil Malý.

Vedení města i tepelného hospodářství společně zvažují možnosti, které by cenu tepla a teplé vody pro většinu obyvatel ve městě snížily výrazněji. „Máme několik variant, o kterých uvažujeme. Ale zatím zjišťujeme pro a proti a čekáme na stanoviska odborníků. Nejsme ve stadiu, že bychom o něčem mohli rozhodovat," připustil Martin Malý a razantně odmítl, že by město chtělo stoprocentně vlastněnou společnost Tepelné hospodářství Prachatice prodat.

Cena tepla a provoz městské firmy bude podle starosty Malého událostí tohoto volebního období zastupitelů. Jasněji by prý mohlo být asi v polovině letošního roku. Více informací ale zastupitelé dostanou už na konci března.