Chtěli být už pryč, ale počasí jim plány zkazilo. Sníh a mráz prodlužují demoliční práce v areálu bývalé mlékárny.
Podle původního plánu měl být objekt zdemolován a připraven pro stavbu obchodního centra do konce března. „Zhruba do týdne bychom ale chtěli skončit," řekl včera Prachatickému deníku stavbyvedoucí příbramské firmy T2 Recycling Jiří Trakal s tím, že mrazivé počasí vadí hlavně zhutňování podloží pozemku.


Veškerá stavební suť se hromadí na skládce technických služeb za městem. „Silnice od skládky je dost znečištěná, kdo to uklidí," dotazoval se nedávno zastupitel Jan Klimeš na vjezd do areálu skládky. Jednatel technických služeb Rostislav Eichner upřesnil, že podle smlouvy má firma dát vozovku do původního stavu. Zabahněná silnice se ale nelíbí především silničářům a řidičům. „Stavební firmu a majitele skládky jsme upozornili, že je třeba udržet cestu v provozuschopném stavu a špinavá silnice provoz omezuje," řekl včera Martin Grožaj z prachatického střediska správy a údržby silnic s tím, že jeden člověk, který odhrnuje nánosy bahna do škarpy to rozhodně nezajistí. Stranou nezůstává ani policie, která lokalitu několikrát denně kontroluje. „Jen včera jsme tam byli čtyřikrát. Když jsme tam, tak uklízejí, ale to bychom tam museli mít hlídku neustále," hodnotil dopravní policista Jiří Srbený.


Problém řeší Zdeněk Mrzena, zástupce společnosti Rent Group v Prachaticích, která vlastní areál bývalé mlékárny. „Zástupce demoliční firmy znovu upozorním, aby uklízení silnice zajistili lépe. Pošlou tam více lidí," konstatoval s tím, že asi do pěti dnů by mohl pravidelný převoz materiálu ze skládky do areálu mlékárny a zpět skončit.
Drtit betonové a cihlové části objektu ale bude firma až do konce dubna.