Na posledním zasedání v minulém týdnu zastupitelé řešili připomínky k plánu společných zařízení, který se stane součástí územního plánu na začátku příštího roku.

Územní plán z roku 1995, který doposud Netoličtí využívali, totiž řešil pouze využití pozemků v zástavbě. Nově by se měl týkat celého katastrálního území Netolic a bude tak například zahrnovat i budoucí využití území bývalé Netolické obory. Ta by mohla být v budoucnu vyhlášena jako krajinná památková zóna.

Podle starosty města Oldřicha Petráška se ale hlavní prozatímní změny týkají především lokalit v ulici 9. května a Tržní, tedy především bývalého škvárového hřiště a kulturního domu. Tato území totiž v minulosti neměla jednotné určení.

„V novém plánu už budou vedena jako smíšené obytné území. Tím pádem budou mít mnohem větší potenciál a možnosti využití. Od bydlení, přes občanskou vybavenost, služby, ale také obchod nebo podnikání," řekl starosta Oldřich Petrášek a dodal, že konkrétní využití určí až územní studie.

Jako plochu smíšeně obytnou schválili zastupitelé také lokalitu Benýdkov a souhlasili s rozšířením plochy bydlení v lokalitě Na Slouních. A v návrhu územního plánu se objeví také plánovaná cyklostezka ke Kratochvíli, jako veřejně prospěšná stavba.