V pátek 30. července a v sobotu 31. července musejí v Českých Budějovicích řidiči počítat s dopravními omezeními kvůli běžecké akci RunTour. Dlouhodobě je uzavřena Plavská ulice, chystá se omezení v křižovatce Boženy Němcové s ulicí Matice školské.

Omezení se budou týkat ulic: Dr. Stejskala, Karla IV., Široká, Biskupská, Radniční, Česká, U Černé věže, Plachého, Kněžská, Piaristická, Hroznová, Husova tř., Krajinská, náměstí Přemysla Otakara II., Sokolský ostrov, Zátkovo nábřeží, F. A. Gerstnera, Jiráskovo nábřeží a Resslova. Úplně uzavřeno bude náměstí Přemysla Otakara II. a některé místní komunikace po trase závodu, a to buď úplně nebo v některém ze svých úseků od 30. 7. od 16 hodin do 31. 7. 2021 do 19 hodin.

V Jihočeském kraji je řada neoficiálních lokalit, které si oblíbili naturisté. Pokud nechcete potkat naháče, raději se jim vyhněte.
Na jihu není oficiální nudapláž. Nahota je přirozená, naturisté nejsou úchylové

Dne 31. července 2021 od 6:00 do 19:00 hodin dočasně zrušeny tyto zastávky MHD: Piaristická, Náměstí Př. Otakara II., Karla IV. (stanoviště ve směru Senovážné náměstí) pro linky MHD 21, 22 a 23, které budou vedeny odklonem ulicemi Jirsíkova a Dukelská.

Původní trasa závodu se musela upravovat, protože tradiční vedení přes Stromovku nebylo možné. Stále tam totiž probíhají úklidové práce po nedávné vichřici.

Další dopravní omezení začne v ulici Boženy Němcové a v křižovatce ulic Boženy Němcové, Matice školské a Emila Pittera 2. srpna 2021. „Na křižovatce bude provedena oprava asfaltového povrchu v prostoru přechodu pro pěší a dojde i na výměnu poškozených výstražných světel v úrovni pojízdné plochy komunikace. Z důvodu zajištění technologického postupu obou oprav jsou práce rozděleny na dvě etapy. První je od 2. srpna do 8. srpna a druhá od 9. srpna do 15. srpna. Podle průběhu prací bude upravováno i dopravní řešení na křižovatce,“ uvedl náměstek primátora Petr Holický.

Od pátku do neděle patří centrum Jindřichova Hradce tradiční pouti Porcinkule.
Tipy na víkend: Pouť, pečení chleba, keltský svátek nebo Dan Brown

V Českých Budějovicích jsou aktuálně úplně uzavřené ulice Plavská a L. M. Pařízka a omezení zde potrvá do konce roku. Dále je třeba počítat s uzavírkami mostu na křižovatce Nádražní ulice a ulice Generála Píky, takže od Lišova se na Nádražní neprojede. U Českého Vrbného pak mohou stavbaři omezit provoz při opravě mostu na silnici do Týna nad Vltavou. Uzavřena je třeba také Trocnovská ulice v centru Trhových Svinů. Nebo most u Trocnova přes železniční trať.