Ani o Velikonocích se z hlavních příjezdů na Šumavu nevytratily policejní hlídky, které kontrolovaly, kdo z jakého důvodu tam jede.

Slunečné počasí vylákalo několik rodin například do Železné Rudy, kde se procházely po městě a vyšly se do okolí. Parkoviště u vyhledávaných jezer ale ani tentokrát nepraskalo ve všech, jak je obvyklé, v pátek odpoledne tam bylo jen minimum vozů. A i když už špičácký areál otevřel své parkoviště, tam tam parkovala jen dvě auta. O něco více jich bylo na Kaskádách, ale jen o jednotky.

O proti předešlým víkendům, ale bylo vidět více cyklistů, a to například v Prášilech. Na Srní se několik pěších procházelo obcí. Na Modravě si ještě někteří šli užít poslední sníh, jiní se projít přírodou. I tam bylo oproti jiným víkendům parkoviště jen minimálně zaplněné. "Čekala jsem, že o Velikonocích se sem nahrne lidí více, ale je vidět, že buď se bojí hlídek nebo opravdu dodržují opatření. My jsme si zašli udělat velikonoční túru a je fajn se tady nepotkávat s davy," řekla Lenka Zahrádková.

Velikonočně ozdobené mateřské školy v Klatovech.
Ploty opuštěných budov mateřských škol v Klatovech ožily Velikonocemi