Pozvánka na benefiční koncert v Kubově Huti.Zdroj: Deník / RedakceJde o koncert benefiční a jeho výtěžek je určen pro Dům klidného stáří v Pravětíně. Do Kubovy Huti tak přijedou známí čeští umělci jako Milan Drobný, Kamelie, Martin France, Marcela Březinová, Sámer Issa, Magda Malá, Zbyděnk Drda, Martina Balogová a Milan Šatník. Moderování se ujme Michaela Marková.

Vstupenky za 200 korun je možné zakoupit přímo v den konání koncertu přímo na místě. Děti do 8 let vstup na koncert zdarma.

Co je dům Klidného stáří Pravětín?

Posláním Domu klidného stáří Pravětín je poskytovat ubytování a sociální služby seniorům, kteří se nemohou sami o sebe postarat z důvodu nemoci či zdravotního postižení. Chceme umožnit takto znevýhodněným lidem prožít aktivní a důstojné stáří v zařízení rodinného typu s kapacitou 36 lůžek. Přizpůsobuje poskytování služeb individuálním potřebám a přáním uživatele, podporuje zachování jejich dosavadního způsobu života a rozvíjení sociálních kontaktů. Služby dům poskytuje osobám od 60 let věku, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku a které z tohoto důvodu potřebují pravidelnou pomoc jiné fyzické osoby při úkonech péče o vlastní osobu převážnou část dne a jejichž potřeby nelze zajistit prostřednictvím terénní pečovatelské služby nebo rodiny.