Vytrvalé sněžení posledních dnů nebere konce, a tak v 1000 metrech nad mořem to byl nejtěžší závod ze všech ročníků. Vzorně připravená trať nabídla 20 branek obřího slalomu s technickou pasáží před cílem. Na Obrovci jde o tradiční místo a specialitu domácích tvůrců tratě. Na tu se nakonec vydalo padesát závodníků.

Již tradičně se začalo kategorií rodič a nejmladší závodník, i to je specialita Bázumského poháru. Dvě kola uběhla velmi rychle a zejména časy nejstarších závodníků byly vynikající. Tentokrát to byl závod děvčat, kterých bylo o dost více než chlapců. Tak pánové, co říkáte tomu, abyste nazuli lyžařskou výzbroj a děvčatům ukázali, že i vy carving zvládáte.

Nejstarší děvčata se perfektně poprala i s nástrahami techniky, jen jedna závodnice vypadla. „To nic Katko, příště to dáš,“ pobídly ji i soupeřky v cíli. Velmi zajímavý souboj přinesla kategorii chlapců K3, kde si to v rodinném souboji rozdali bratři Sochorové z Vodňan a v sobotu zvítězil Aleš.
Závod se i přes vytrvalé sněžení vydařil, poděkování patří pořadatelům ze Ski areálu na Kubově Huti, starostovi Zbyňkovi Klosemu, všem co pomáhali na trati, časoměřičům ze Strakonic a vedení závodu.

Ceny předávali Zdeňka Lelková, ředitelka mikroregionu Horní Vltava Boubínsko, Zbyněk Klose, Ladislav Vykydal a Petra Průšová ze Ski areálu Kubova Huť.

Vítězové:

Kategorie K1: Sára Valíčková (Volary).
Kategorie K2: Ondřej Sajfrid (Strakonice) a Sofie Vykydalová (Kub. Huť).
Kategorie K3: Aleš Sochor (Vodňany) a Jana Staffová (Písek).
Kategorie K4: Vojtěch Oswald (Praha) a Michaela Šulecová (Prachatice).

Ladislav Beran