Dvě kogenerační jednotky do prachatického krytého bazénu může ředitel Sportovního zařízení Prachatice Jaroslav Černý už vybírat. „Měl by neprodleně začít s výběrovým řízením na jejich dodavatele," zkonstatoval včera prachatický starosta Martin Malý.
Snahu koupit do plaveckého bazénu kogenerační jednotky má Jaroslav Černý už několik let, nikdy však nedostal souhlas zastupitelů, protože odběr tepla do plaveckého bazénu je tak veliký, že by se cena pro ostatní odběratele zvýšila o více než čtyři koruny. „Jenže bazén nákupem kogenerací ušetří přes šest set tisíc korun," ujistil před předložením žádosti o milion korun z městského rozpočtu Jaroslav Černý. Další více než milion stejně musí uhradit z peněz Sportovního zařízení. I tak se investice podle jeho slov vyplatí.
„Rozhodli jsme ale, že Tepelné hospodářství zůstane v našem majetku a budou následovat další investice tak, aby cena pro jiné odběratele šla ještě dolů," zdůvodnil, proč Sportovní zařízení může kogenerační jednotky nakoupit.
Podle posledních informací z radnice zvítězila v tomto případě efektivita zařízení, návratnosti investice a především úspory v městské společnosti. „Zařízení by se mělo do bazénu namontovat ještě během letošního podzimu tak, aby v příštím kalendářním roce bazén fungoval 
s novou úsporou," řekl starosta Martin Malý.