Prachatickému deníku to včera potvrdil ředitel DDM Jiří Machart s tím, že se ho institut zatím zbavit nechce. „O převodu majetku na kraj se mluví mnoho let, ale zatím se to nestalo," uvedl Jiří Machart.

Ten také ujistil, že ledovat stávající hřiště není možné. „Máme posouzení statika s tím, že by se hřiště nenávratně poškodilo, a je proto vhodné pouze pro letní sporty," popsal ředitel Domu dětí a mládeže Jiří Machart.

Národní institut dětí a mládeže sice prachatický areál DDM vede jako nepotřebný majetek, ale zbavit se ho podle posledních informací nechce. A to i přesto, že v prosinci roku 2012 ho nabídl k prodeji jiným státním institucím. „Ty ale o majetek, který máme zápůjčce, nemají zájem," potvrdil Jiří Machart  a dodal, že v současné době se uvažuje o další zápůjčce, a to na osm let. Nikoli však převodu majetku na Jihočeský kraj, který DDM zřizuje. „Jenže dva roky, než nám skončí smlouva je dlouhá doba a může se cokoli změnit," připustil ředitel DDM a připustil, že situace je opravdu velmi nepřehledná.

Stav hřiště je ale po třinácti letech jeho používání dost příšerný. Jiří Machart podotkl, že každý rok dochází k dílčím opravám, ale to řeší vždy tak jednu sezonu dalšího používání. „Institut prostě do svého nepotřebného majetku investovat peníze nehodlá," zakončil Jiří Machart.