Od středečního večera počet vyléčených stoupl o 12, přibylo také jedno úmrtí. V Česku je aktuálně 3502 nakažených. Hospitalizováno je 275 lidí, v těžkém stavu je 52 z nich.

V Praze bylo dosud zaznamenáno 1789 prokázaných případů nákazy, více než 1000 případů hlásí ještě Moravskoslezský kraj. Naopak na Vysočině, v jižních Čechách, v Libereckém a Královéhradeckém kraji počet nakažených nepřesáhl hranici 200 lidí.

Učitelka Gabriela Tůmová 7. dubna 2020 ve škole v Nezašově na Českobudějovicku učí své žáky přes aplikaci Skype. Kantoři na školách v Jihočeském kraji v těchto dnech musí používat více komunikačních technologií. Kvůli koronaviru už měsíc vedou distanční v
Zpátky do škol? Rodiče dětí, které zůstanou doma, mohou dál dostávat ošetřovné

Při zohlednění počtu obyvatel je situace nejhorší v Karlovarském kraji, kde na sto tisíc obyvatel připadá více než 140 infikovaných. V hlavním městě je zhruba 131 nakažených na sto tisíc obyvatel. Nejlépe na tom je Jihočeský kraj s přibližně 27 nakaženými na sto tisíc obyvatel.

Podle statistik ministerstva zemřeli ve středu s nemocí covid-19 tři lidé, v úterý dva a v pondělí čtyři. Tyto údaje se ale mohou ještě zpětně měnit.

Nejvíce zemřelých je v Praze, a to 89. V Moravskoslezském kraji zaznamenali 37 obětí, v Karlovarském kraji 24, ve středních Čechách 22 a v Ústeckém kraji 20. Naopak Zlínský kraj stále registruje pouze jedno úmrtí s covidem-19.

Povinné roušky v obchodech.
Nošení roušek skončí s nouzovým stavem, řekl Šmucler. Hamáček informaci popřel