„Dověděl jsem se to od paní náměstkyně Vašákové dnes odpoledne, nebyl jsem o tom dopředu informován,“ řekl Deníku s tím, že ministerstvo zdravotnictví už má dost vlastních odborníků, například profesora Romana Chlíbka.

Na dotaz Deníku, jak to koresponduje s jeho dřívějším vyjádřením, že Petr Smejkal bude „tváří epidemie“, Babiš odpověděl: „Pan profesor Pirk v rozhovoru pro média řekl, že Petr Smejkal nemá atestaci z epidemiologie, je infektolog.“

Hlavní epidemiolog IKEM a člen Rady vlády pro zdravotní rizika Petr Smejkal
Arenberger zrušil poradní skupinu MeSES. Ta chce pokračovat mimo ministerstvo

Deník se zajímal, proč najednou ministr zdravotnictví Petr Arenberger nepotřebuje rady odborníků nejen z oboru epidemiologie, ale také sociologie či virologie. „Celá skupina MeSES spolupracovala s bývalým ministrem Blatným, který si vymínil, že bude komunikovat jen s ním, ne se mnou. To je celý příběh. Neptejte se mě na další spolupráci, to je otázka pro ministra zdravotnictví, mně neradili,“ uvedl premiér. Zdůraznil, že Petr Smejkal je nadále členem Rady vlády pro zdravotní rizika.

Arenbergerovo majetkové přiznání 

Andrej Babiš také potvrdil, že do pátku mu Petr Arenberger předloží všechny dokumenty, které po něm požadoval ohledně pochybností kolem jeho majetkového přiznání, pronajímání jeho nemovitosti FN Královské Vinohrady a klinických studií v jeho soukromém sanatoriu. „Až si je prostuduji, rozhodnu se,“ uzavřel premiér.