O součinnost při pátrání po třiačtyřicetiletém muži policie žádala veřejnost.

Dotyčný je podezřelý z násilného trestného činu, k němuž došlo v sobotu 21. března ráno v obci na Jindřichohradecku. "Konflikt mezi mužem a ženou středního věku skončil jejím napadením, kterému později podlehla," popsala čin mluvčí policie Lenka Krausová. Podezřelý muž pochází z Jablonce nad Nisou.

Dotyčný byl podle Lenky Krausové zadržen policisty v okrese Jičín. "Vše proběhlo bez újmy na zdraví a majetku," dodala na závěr mluvčí.

Podle zjištění Deníku se tragédie stala ve Velkém Ratmírově, v obci jen pár kilometrů od Jindřichova Hradce.

Starosta Velkého Ratmírova Jaroslav Podzimek nemá pocit, že by se dvojice, která se do obce přistěhovala, projevovala problémově. "Pan Kardos zdravil," uvádí starosta. Dvojice nevyhledávala prý místní společenské akce a příliš nevycházela. "Byli takoví uzavření," myslí si starosta a dodává: "Problémoví nebyli, možná jen mezi sebou. Měli italskou domácnost."

Údajně již v pátek večer zde byla dvakrát situaci uklidňovat policejní hlídka. A v sobotu ráno přijeli policisté znovu řešit napadení. 

"Nemám teď sílu něco říkat. Ani moc o tom úplně nevím. Ale byla to moc hodná holka," uvedla mladá žena, která zavražděnou znala.

Podle místních byly v době vraždy kromě napadené ženy a útočníka v domě ještě další osoby. Policie v neděli zatím případ odmítla komentovat. Starosta uvedl, že byl na místo přivolán policií. "V té době tam už nebyl nikdo," řekl.