Policisté podle mluvčí Jaromíry Novákové řidiče začali stavět v ulici Vodní ve Strakonicích. "Ten však na výzvu k zastavení nereagoval a začal policistům ujíždět směrem na Katovice. Rychlou jízdou se snažil policisty setřást, což se mu ale nedařilo. Za Dražejovem odbočil na polní cestu, kde zastavil, vyběhl z vozidla a utíkal do pole s obilím. Po opakovaných výzvách, kterých mladý muž nedbal, použili policisté varovný výstřel do vzduchu. Pachatel se zastavil, lehl si na zem, kde byl následně policisty zadržen a spoután," popsala noční zásah Jaromíra Nováková.

Zadržený devatenáctiletý mladík podle ní řídil vůz pod vlivem alkoholu, kdy výsledek dechové zkoušky ukázal přes jednu promile alkoholu v dechu. Navíc muž za volantem neměl co dělat. "Má uložen zákaz řízení všech motorových vozidel na dobu 24 měsíců, a to do května roku 2021. Muž ještě tu noc skončil v policejní cele," pokračovala mluvčí.

Policejní automobil. Ilustrační snímek
Kriminalisté z Budějovic žádají o pomoc při ztotožnění nalezeného mrtvého muže

Policisté ho viní ze spáchání přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. "Spolujezdec, který byl společně s pachatelem ve vozidle, neměl údajně žádné povědomí o jeho trestu a stavu, ve kterém řídil automobil," dodala.