O nálezu informoval policejní mluvčí Jiří Matzner: "Po opakovaném pátrání po pohřešovaném muži M. N., který spáchal počátkem března sebevraždu skokem do vod orlické nádrže ze Žďákovského mostu, byli konečně potápěči, specialisté z Brněnské základny, úspěšní. Podle podvodního sonaru se ponořili k vytypovanému předmětu a nakonec ve středu minulý týden nalezli jeho tělo," uvedl Jiří Matzner.

Po vytažení na hladinu a následně na břeh nádrže předali tělo pohřební službě. Písečtí kriminalisté následně vyrozuměli kolegy z Příbrami a také příbuzné.

Ilustrační snímek.
Policisté vylovili tělo potápěče utonulého v přehradě Orlík

Do pátraní se od začátku zapojili potápěči zásahové jednotky, zmínění specialisté z Brna, vybaveni sonarem i barokomorou a hasiči s čluny. Z výšky pak vodní hladinu a břehy prohledávaly policejní drony a vrtulník.

Třetí den pátrání zaznamenali brněnští specialisté na sonaru podezřelý objekt. Z hloubky 47 metrů pak na hladinu vynesli torzo lidského těla neznámé totožnosti, věku i pohlaví, tělo bylo ve značném stadiu rozkladu. Nejednalo se však o pohřešovaného sebevraha.

Orlická vodní nádrž vydává svá další tajemství.
Orlická nádrž vydala dvoje kosterní ostatky. Policisté neví, komu patří

V závěru března opět brněnští policisté zaznamenali na sonaru v padesátimetrové hloubce podezřelý předmět. A následně se nad hladinu vynořili s dalším hrůzným nálezem v podobě torza lidského těla.

U druhého z těchto hrůzných nálezů kosterních ostetků již mají kriminalisté podle Jiřího Matznera více jasno.

Další zprávu k tajemným březnovým nálezům z Orlíku totiž doplnili pátrači. "Ztotožnili kosterní ostatky, které potápěči vyprostili z hloubky bezmála 50 metrů koncem března. Jde o muže P. C., který zmizel v roce 2004. Byl to případ, který se léta řadil k pomníčkům," doplnil Jiří Matzner.