V českobudějovické ulici Generála Svobody řešila městská policie v závěru uplynulého týdne partnerské následek partnerských neshod.

Podle Věry Školkové, tiskové mluvčí městské policie, partnerská hádka po telefonu vyústila v pátek večer v ničení cizího majetku. "Osmatřicetiletý muž, který přišel na návštěvu ke své bývalé přítelkyni a zastihl jen její matku, je připravil o televizi a notebook. Elektroniku totiž po telefonické hádce s bývalou partnerkou vyhodil z okna. Poté nastoupil do osobního vozidla s rakouskou registrační značkou a odjel," uvedla k případu Věra Školková.

"V pátek 7. srpna v devět hodin večer vyjížděla hlídka městské policie na oznámení o televizi, která právě vylétla z okna domu v ulici Generála Svobody. Strážníci na chodníku před domem nalezli nejen rozbitou televizi, ale i notebook. Ke strážníkům se přihlásila svědkyně události, která jim ukázala příslušný byt. Po zazvonění na domovní zvonek strážníkům otevřela žena, která se označila za majitelku zničených věcí," uvedla podrobněji k události Věra Školková.

Žena popsala událost tak, že na návštěvu měl údajně přijít bývalý partner její dcery, který po telefonické hádce s ní začal vyhazovat elektrozařízení z okna bytu. "Před tím, než nasedl do vozidla a odjel, stačil vyfotografovat své dílo a poslat fotografii bývalé partnerce. Ta se mezitím dostavila a strážníkům popsala, že spor s dotyčným mužem nebyl první. Celý případ si následně převzala k dalšímu šetření přivolaná hlídka Policie ČR," doplnila Věra Školková.