Dopravní policisté sdělili podezření 18letému muži z Prachaticka z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Jak uvedla policejní mluvčí Martina Joklová, mladík usedl minulý čtvrtek před třiadvacátou hodinou za volant osobního vozidla Citroen, se kterým nezvládl řízení na silnici II/122. "Následkem čehož narazil na křižovatce do svislé dopravní značky, dále do označníku zastávky, poté byl odražen mimo komunikaci do stromu. Při dopravní nehodě došlo ke zranění řidiče, který byl z místa převezen rychlou záchrannou službou do nemocnice," uvedla mluvčí.

Ilustrační foto
Seniorka přišla o zavazadla



Tím pro něho ale trable neskončily. "Odborným měřením policisté řidiči naměřili 1,5 promile alkoholu v dechu. Navíc zjistili, že nevlastní žádné řidičské oprávnění. Hmotná škoda na vozidle je odhadem 150 000 korun a na dopravním značení zhruba 5000 korun," doplnila.

Hmotná škoda ale nebude jediné, co by muselo řidiče trápit. Další prověřování totiž provádí dopravní policisté ve zkráceném přípravném řízení, proto se podezřelý bude muset ze svého jednání do dvou týdnů zodpovídat také před soudem.

Ilustrační foto
Dopravní policisté žádají svědky dopravní nehody o informace