Muž policistům do telefonu tvrdil, že měl na letiště umístit plastickou trhavinu, která zabije všechny včetně policistů. Také se pochlubil, že u sebe údajně má střelnou zbraň, kterou už zabil několik lidí.

Jindřichohradečtí policisté ihned začali po muži pátrat.

"Jejich snaha byla úspěšná a přibližně 45 minut od telefonátu, před jedenáctou hodinou večerní, byl na chodbě jednoho z bytových domů v Jindřichově Hradci vypátrán a vyzván k prokázání totožnosti," popsala mluvčí policistů Hana Millerová. Muž však čtyřem zasahujícím policistům začal vulgárně nadávat a vyhrožovat zabitím. Tvrdil, že je Adolf Hitler. Policisté jej marně vyzývali k tomu, aby se uklidnil.

Hotel Concertino - Zlatá Husa. Ilustrační foto.
Obsazenost hotelů a penzionů na Hradecku je nyní slabá, lidé najedou v létě

Protože neuposlechl, policisté jej museli zpacifikovat. Ani to mu ale nezabránilo, aby začal na chodbě domu začal vykřikovat nacistická hesla. Pokračoval v tom i po dobu eskorty na policejní oddělení a dokonce i další den po probuzení na českobudějovické záchytce kolem desáté ráno.

Po pobytu na záchytce se muž vrátil zpátky na policejní služebnu do Hradce. Na svědomí má podle policistů hned trojici trestných činů - šíření poplašné zprávy, projev sympatií k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka a vyhrožování s cílem působit na úřední osobu. "Po výslechu obviněného policejní komisař podal podnět na vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. V pátek 28. května vazba uvalena," doplnila mluvčí Hana Millerová.