Policejní mluvčí Hana Millerová na dotaz Deníku potvrdila, že důvodem zásahu, při kterém bylo evakuováno i několik desítek lidí z objektu, bylo ohlášení bomby v budově soudu. "Jakýkoliv nástražný výbušný systém byl při prohlídce budovy vyloučen. Po pachateli telefonátu se pátrá," uvedla Hana Millerová.

Provoz soudu byl podle mluvčí okresního soudu Petry Říhové zastavený zhruba do poledne a byla zrušena všechna úterní soudní jednání.

Po nahlášení nástražného výbušného systému policisté v pondělí dopoledne evakuovali budovu Krajského soudu v Českých Budějovicích.
Z budovy krajského soudu policisté evakuovali lidi. Výbušninu ale nenašli

"V ranních hodinách telefonát na soud oznámil, že se má v budově nacházet bomba. Okamžitě bylo evakuováno zhruba padesát osob, a to jak zaměstnanců, tak i z veřejnosti, která byla v budově v té chvíli přítomná. Budova byla uzavřená a přivolány záchranné a bezpečnostní složky. Po prohlídce, která uložení bomby vyloučila, byla budova pro zaměstnance otevřena zhruba v poledne," sdělila Petra Říhová s tím, že událost je nyní v šetření policie.

V této budově jindřichohradeckého soudu v takzvaném Klášteříčku se jedná o první případ, ale v minulosti se pracovníci justice setkali s podobnou záležitostí ještě ve staré budově, která se nacházela v sousedství policie.

Část Nádražní ulice v okolí České spořitelny je krátce po čtvrté hodině uzavřená.
Anonym hrozil bombou v Hradci i v Dačicích

Před dvěma lety také anonym oznámil bombu v budovách České spořitelny a evakuovaly se objekty jak v samotném Jindřichově Hradci, tak i v Dačicích. A další případ se odehrál v budově jindřichohradecké Vysoké školy ekonomické. 

Policejní zásah u jindřichohradecké budovy Fakulty managementu VŠE.
OBRAZEM: Anonym nahlásil bombu na Vysoké škole ekonomické