V úterý se v Táboře mohou zájemci setkat se zakladatelem babyboxů Ludvíkem Hessem. Beseda se koná v přednáškovém sále Husitského muzea od 18 hod.

Ve středu zasednou zastupitelé Veselí n. Lužnicí i Soběslavi. Ve Veselí v kulturním domě (KD) od 17 hod. projednají rozdělení dotací pro volnočasové aktivity. V soběslavském KD začne veřejné zasedání od 18 hod. a zastupitelé budou mj. schvalovat vyhlášku o nočním klidu.

Divadlo Fráni Šrámka v Písku je jedním z mála míst ČR, kde bude koncertovat Richard Müller v rámci turné To najlepšie tour. Doprovodí ho kapela ve složení Štefan Lengyel kytary, Matej Benko klávesové nástroje, Martin Gašpar kontrabas, Michal Žáček dechové nástroje a Juraj Kuchárek bicí. Koncert se uskuteční ve čtvrtek od 19 hod.

Ve čtvrtek hostí fotbalové Dynamo České Budějovice od 17 hod. Baník Ostrava.

Na sobotu je vyhlášen další Den proti úložišti. Na Táborsku se uskuteční na Jistebnicku, a to v Makově, kde v 15 hod. zasadí strom, a dále v Padařově. Tady se v KD od 15 hod. návštěvníci dozvědí aktuální informace o stavu budování úložiště jaderného odpadu a v 17 hod. se setkají s fotografem Zdeňkem Minaříkem a jeho projektem Černobyl vteřiny před katastrofou.

V sobotu se uskuteční farmářské trhy v Dačicích. Kromě kvalitních produktů si lidé Pod Lipkami na Palackého náměstí od 8 do 12 hod. mohou užít hudbu harmonikáře Františka Dědiny i dětskou mini-zoo.