Předseda odborového svazu učitelů Paul Kimberger je pro povinné nošení roušek od podzimu na všech rakouských školách, píší OÖN. Kritizoval při tom, že pořád chybí detailní plán, jak se v novém školním roce bude učit. Podle ministra zdravotnictví Rudolfa Anschobera je návrh předčasný. Na scénáři opatření jeho úřad pracuje. Test zdarma pro vracející se rakouské turisty na hranicích podle bavorského vzoru neplánuje. Vychválil testování v rizikových oblastech – na rakouských jatkách bylo v červenci kontrolováno 2037 osob a jen 33 bylo nakažených.

Mrtvé děti na silnicích

Linecký Volksblatt bilancuje, že ve 31 ze 115 okresů Rakouska došlo od roku 2015 k dopravní nehodě s usmrcením dítěte. Celkově přišlo o život 47 dětí, většinou jako cestující v osobních autech nebo chodci. Pět zemřelo při havárii na kole.

Český motorkář zahynul

V úterý ráno přišel na dálničním přivaděči k A3 v okrese Pasov o život 44letý český motocyklista, píše PNP. „Podle prvních poznatků policie jel krátce před sedmou hodinou směrem na Neukirchen. Na návrší Feuerschwendt předjížděl kolonu vozidel a protiprávně použil odbočovací pruh z protisměru doleva. Z dosud nezjištěných důvodů upadl a zůstal ležet na vozovce. Řidič prvního protijedoucího auta stačil reagovat a včas zabrzdil, za ním jedoucí zpozoroval situaci příliš pozdě. Nakolik mohla mít na nehodě podíl předjížděná nebo proti směřující vozidla, zatím nelze říci,“ popisuje list.

Motocyklista podlehl zraněním na místě, řidič, který do něho najel, byl zraněn lehce.