Před pár dny se mu to konečně povedlo v národním parku Etosha na severu Namibie. Ubytoval se v městečko Kamanjab jižně od parku, kde si belgický pár postavil kemp Oppi-Koppi. Kemp praská ve švech pod náporem německých turistů.

Tadeáš Šíma- Pětadvacetiletý cestovatel z Prachatic se vydal na expedici Na kole přes Afriku 27. listopadu.
- Za 7 až deset měsíců chce zdolat asi 17 tisíc kilometrů a chce dojet do Kapského města.

Jedním mladým párem z Innsbrucku se nechal odvézt k bráně parku. „Tam jsem se s místním šéfem bez nohy snažil vyjednat jednodenní vyhlídkovou vyjížďku do parku. Cena je šílená. Ale co, celou Afriku spím ve stanu a zaplivaných hotelech, tak pro jednou se rozšoupnu, když jde o slony,“ zhodnotil. Sedl k řidiči jménem Joseph. „Joseph toho moc nenamluví. Já také ne. Moc nám to spolu klape,“ popsal. U napajedel v parku potkávali především zebry a žirafy. „Zeber je hodně, připadám si jako v černobílém filmu. Jen ten slon pořád nikde,“ dodal.

Jeli dvě hodiny, když to najednou přišlo. Viděl stádo slonů. „Jenže bylo daleko asi dva kilometry a z dálky nejsou vidět,“ postěžoval si na oko a dál si fotil zebry. „Pak to přišlo. Samec slona afrického přešel přes cestu dvacet metrů před autem. Na tohle jsem čekal půl roku v sedle mého Apache. A teď je to tady. Skoro nefotím, přijde mi škoda se na něco tak úchvatného dívat přes objektiv fotoaparátu. Setkání trvalo minutu, pak vzal do zaječích,“ sdělil skvělý zážitek ze svého cestování Tadeáš Šíma.

Tadeáš Šíma na kole dorazil do Namibie.
Tadeáš jede Afrikou: Setkání s bandou grázlů

Z kempu dál na jih popojel Tadeáš minibusem, domorodec ho vystrašil, že v okolí řádí lvi, kteří prý v posledním týdnu rozpárali dva lidi. Pokoušet štěstí se mu příliš nechtělo, uvědomil si, že lev se neptá. Za městem Rehoboth přejel obratník Kozoroha, jede převážně po rovině. Cíl je téměř na dohled. Do Kapského města chybí „pouhých“ asi třináct stovek kilometrů.