K úspěchu jim pogratuloval předseda představenstva strakonické nemocnice Tomáš Fiala. „Soutěžící celkově odvedli skvělé výkony,“ poznamenal.

Myšlenkou akce je představit studentkám a studentům lůžkové zdravotnické zařízení a v něm modelaci skutečných situací, prověřit jejich vědomosti i praktické znalosti. „Odměnou za absolvování soutěžních úkonů je galavečer s vyhlášením výsledků a předáním cen,“ dodal Michal Čarvaš, zakladatel projektu Jihočeská sestřička a člen představenstva Jihočeských nemocnic.

Smyslem soutěže je prezentace nemocnic Jihočeského kraje jako případného zaměstnavatele stávajících i budoucích absolventů. Nápad na realizaci této akce vychází ze soutěže Medik roku. „Jelikož se akce studentům medicíny líbila a byl na ni velký pozitivní ohlas, rozhodli jsme se udělat něco podobného i pro střední zdravotnický personál, nachystat pro ně zajímavý soutěžní odborný program i společenský večer. Vnímáme tuto profesi jako velmi důležitou a záslužnou, proto jsme ji touto soutěží chtěli více zviditelnit a poděkovat těm, kteří se pro ni rozhodli.“