Záměr T. J. Sokol rekonstruovat své sportoviště na Sokolském ostrově a vybudovat atletický koridor, posilovnu, tělocvičnu, šatny, umývárny a další potřebné zázemí padl do noty i městu, které chtělo zbourat sportovní halu a na jejím místě postavit dvoupalubový objekt.

Počítalo se s tím, že sokolové poskytnou nový koridor místo toho, který padne se starou halou. Jak v pondělí radní rozhodli, ta bude stát do doby, než její osud vyřeší nové zastupitelstvo.

Na svou investiční akci musí sokolové získat další prostředky. Realizace první části vyjde na 56,5 milionu a je nutné zaplatit i projektovou dokumentaci a zpracování žádosti na 20milionovou dotaci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. K těm disponují po pěti milionech od města a Jihočeského kraje.

Začátkem září budou zastupitelé zvažovat, zda dají na doporučení radních neposkytnout další dotaci, tentokrát 7 milionů korun, či ne. V této souvislosti budou řešit i případný odkup pozemku jednoty u dřevěného mostu, který leží upro-střed městského majetku.

„Je to kurt u dřevěného mostu, o nějž město projevilo zájem. Využívá ho jeden oddíl, jenž bychom přesunuli na jiné tenisové hřiště u stadionu. O prodeji rozhodla valná hromada sokolské jednoty po velké diskuzi minulý týden,“ vysvětlila tajemnice T. J. Sokol Petra Štojdlová.

„Počítali jsme, že město a kraj nám dají ještě každý po sedmi milionech a k tomu bychom si vzali 15milionový úvěr. Kraj dá tolik, co město. Asi zakonzervujeme tribunu v současném stavu a vrátíme dotaci ministerstvu,“ vidí budoucnost skepticky Petra Štojdlová.

Ilustrační fotografie.
Jihočechy sužuje sucho méně než obyvatele zbytku republiky