Program začal v poledne u kulturního domu. "Otevřeli jsme stezku Za rybami přes Vodňany, kterou nám slavnostně zahájila herečka Simona Babčáková. V institucích a partnerských organizacích je na dnešní den vždy připraven komorní program pro návštěvníky navázaný právě na stezku," shrnula program Michaela Piskačová, ředitelka Městského kulturního střediska Vodňany. Nová stezka měří kolem šesti kilometrů a projít si ji může kdokoliv v jakoukoliv denní dobu až do 13. června.

"Na stanovištích jsou připravené strukturované plíšky, vytepané kovářem, na které když přiložíte papír a přejedete tužkou, tak se vám vynoří obrázek. Ten, kdo posbírá všechny obrázky může získat odměnu v knihovně, kde je cíl trasy," upřesnila Michaela Piskačová. Na rybí stezku se během soboty vydalo několik desítek lidí.

Herečka Simona Babčáková měla ve Vodňanech na rybářských slavnostech premiéru. "Můj vztah k rybám je jednoduchý, já jsem totiž ve znamení ryb. Ve Vodňanech jsem poprvé a dnešní akce je pro mě příležitost si město prohlédnout," podotkla herečka.

Obyvatelé strakonického sídliště Šumavská žijí v nejistotě. Od pátku jsou opět bez tepla i teplé vody.
Bez teplé vody trpí na strakonickém sídlišti hlavně rodiny s dětmi

Období pandemie a uzavřených divadel pro ni nebylo jednoduché. "Už se vše zase rozjíždí. Od července bych měla začít točit nový film, bude to rodinná komedie," prozradila Simona Babčáková, která se zároveň přiznala, že do Vodňan přijela se zpožděním, protože ji prý navigace vedla "zkratkou" z Prahy přes České Budějovice.