Z diskuse vyplynuly 4 závěry: sjezd v Hradci Králové (18. února) nekončit a vést permanentní diskusi o příčinách volební porážky. Předsedu najít přímou volbou. Přijmout nové stanovy. O účasti ve vládě má ideálně rozhodnout stranické referendum.

Závěry pro Deník potvrdil jeden z iniciátorů platformy a jihočeský exhejtman Jiří Zimola. Ten dodal, že do táborského hotelu Palcát se sjelo dvě stě účastníků, což je podle něho více lidí, než má ústřední výkonný výbor. „Permanentní sjezd, to je v české kotlině dosud nevídaná věc. Členská základna si zaslouží, aby se hlouběji a déle debatovalo o příčinách volebního debaklu,“ uvedl Jiří Zimola.

Platforma je přesvědčena, že zásadní rozhodnutí musí přijít zdola. Týká se to přímé volby šéfa strany i toho, zda má ČSSD vstoupit, nebo tolerovat Babišovu vládu, případně jít do opozice. V době moderních komunikačních nástrojů je referendum podle platformistů otázkou dnů či jednoho týdne. Sjezd by se měl profilovat tak, jako setkání v Táboře - vést debatu, analyzovat a dát prostor členské základně.