Od čtyř hodin v noci těsto uhnětlo deset pomocníků v místním pekařství Bischl. Na nákladním autě v doprovodu dvou hasičských vozů bylo odvezeno do areálu pivovaru a tam v 7.15 hodiny za pomoci jeřábu vpraveno do hrnce o objemu 5000 litrů. Voda v něm byla dvě hodiny předehřívána na 80 stupňů. „K provaření knedlík potřebuje kolem devíti hodin," uvádí PNP. „Na objemu přibere asi třicet procent."
Kolem šestnácti hodin má dojít k první ochutnávce. Produkt je určen jako příloha k pivnímu guláši. Výnos organizátoři věnují povodňové pomoci PNP a benefiční akci Bavorského rozhlasu. Před prvním nakrojením zjistí notář rozměry knedlu.
Mistr světa nosáčů Hans Roest.V bavorském Langenbrucku, místní části Reichertshofenu, zase v sobotu soutěžili o největší nosy na světě. Titul obhájil Holanďan Hans Roest (na snímku) s orgánem dlouhým 65,9 milimetru a širokým 52,52 milimetru, což dohromady dělá vítězný součet 118,42 milimetru, uvedla PNP. Z žen zvítězila místní favoritka Susanne Kloiberová s výsledkem 103,55 milimetru. Soutěžící byli i z Itálie, Švédska a Rakouska. Roest byl vítězstvím podle PNP potěšen, ale řekl, že v Holandsku vídá mnoho lidí s nosy ještě většími.
Pro Langenbruck je podle pasovských nocin soutěž městskou slavností. „Lidé s velkými nosy jsou veselí a pohodoví," řekla mistryně světa Kloiberová.
Kuriózní soutěž pořádají v Langenbrucku každých pět let.