S osmičlennou posádkou mířili na Kanárské ostrovy, Kolumbii a přes panamský kanál do Kostariky. Zpátky do Evropy pluli přes Bahamy, Azory a Den Haag do Emdenu. Doprovázeli je tři učitelé. Odborné předměty byly spojeny s praxí, matematika a zeměpis například s nautickou výchovou.

"Škola na moři" za 25 000 eur není právě levná, ale poptávka je velká a na podzim mají na cestu vyrazit poprvé dvě lodě této společnosti. Podobné cesty s výukou tradičního jachtingu na velkých plachetnicích nabízejí v Německu i další společnosti, například na „Alexandru von Humboldt II“ (mateřský přístav Bremerhaven) nebo na „Roaldu Amundsenovi“ (Eckernförde).

Rodinka.
Od sousedů: Tři děti, stejné datum narození

Ocean College popisuje, že kromě školní výuky získají žáci vzdělání v námořní plavbě - v jednotlivých činnostech se střídají (včetně strážní služby, společného stravování a úklidu). Rok "zahraniční stáže" umožňuje kromě jiného těm, kteří by jinak museli "na pevnině" ročník opakovat, plynule pokračovat. Pro ostatní je příležitostí k získání zkušeností v coachingu a v jiných oblastech, píše společnost.

K účasti se mohou hlásit děti od patnácti let do předmaturitních ročníků. Starší zájemci pak mohou převzít roli mentorů zúčastněných školáků. Více o projektu na https://oceancollege.eu/de. Tam jsou i vzkazy účastníků včetně řady snímků. Z nich jsme vybrali Pelican of London a fotografii výpravy na Bermudách.