Nejen pes Hugo, ale i další svěřenci táborského útulku pro nalezené psy a kočky se objeví v tomto zfilmovaném příběhu.

Kniha Gump: Pes, který naučil lidi žít vzbudila velké emoce a získala si zájem desítek tisíc čtenářů, zaujala také režiséra F. A. Brabce, který se rozhodl ji zfilmovat. Vznikl scénář a během června by se mělo začít natáčet, část děje se odehrává také v Táboře na Vápenné strouze.

Zhruba za měsíc se začne podle knihy Gump: Pes, který naučil lidi žít natáčet také film, jehož část se odehraje v Táboře.
Pes Gump má v Táboře marcipánovou sochu

Ve filmu si kromě slavného psího hrdiny Gumpa a dalších psů zahrají lidé, které spojuje láska ke čtyřnohým mazlíčkům: Eva Holubová, Bolek Polívka, Patricie Pagáčová, Nela Boudová, Karel Roden, Richard Krajčo, Karel Vémola a další.

Zdroj: Youtube

Gump tak i na plátně převypráví svůj příběh plný překážek, o lásce, která má sílu až za duhový most, o psí obětavosti, která bez váhání dá svůj život i za ten lidský. O moudrosti zvířat, která toho lidem tolik ukazuje, o naději, kterou nelze spoutat. Gumpovo vyprávění je mimo jiné inspirováno skutečnými osobami, které v útulku pracují, jen dostaly psí přezdívky jako granule či piškot.

Jako součást projektu Protože se nevzdám organizace Se psem mě baví svět je kromě této publikace také písnička Olgy Lounové, klip k ní natočil také režisér F. A. Brabec a zazpívaly si v ní známé osobnosti jako Marta Kubišová, Bára Basiková, Katarina Knechtová, Petr Kolář, David Kraus a další.