Jak prozradil produkční a autor knižní předlohy Filip Rožek, film by se měl stát jejím pomyslným pokračováním. „Druhý díl zatím neplánuji, nepřišla inspirace, kniha má však otevřený konec. Film z toho důvodu končí happy endem, což bude pro diváky takové uzavření Gumpova příběhu,“ míní.

V zázemí táborského útulku se během dvou dní vystřídají herecké ikony jako Nela Boudová, Karel Vémola, Patricie Pagáčová, Olga Lounová, Marek Taclík, Hana Holišová či Fatty Pilow.

Režisír F.A. Brabec, Zbigniew Czendlik, Patricie Pagáčová, Bolek Polívka.
Režisér F. A. Brabec: Věřím, že Gump bude přelomový film

Středem pozornosti jsou ale psi, kteří dávají štábu nejvíce zabrat. Každý z nich si však zaslouží náležitou pozornost, péči a vlídnou ruku. Všechny totiž provází pohnutý životní osud. Pochází ze špatných podmínek nebo byli zachráněni z množíren a skončili v útulcích a záchranných stanicích.

Pátá kapitola knihy zasadila část snímku právě do táborského útulku Na Vápenné strouze, obě jeho pracovnice si od Gumpa vysloužily psí přezdívky: Granule a Piškot.

Diváci se dočkají mimo známých tváří také uzavření Gumpova osudu, kniha má na rozdíl od filmového zpracování konec otevřený.
Natáčení Gumpova příběhu se přesune z Prahy na jih Čech

Rodinný příběh, který má mít premiéru do konce letošního roku, i na plátně zavede děti a jejich rodiče do světa čtyřnohých přátel a poodhalí i jejich srdeční záležitosti. „Tenhle poetický film má ukázat hlavně sílu psí lásky a neutichající naději,“ přiblížil režisér F. A. Brabec.