Odborná porota má stále těžší úkol. Tentokrát se soutěžilo na téma Významné životní události a soutěžící si losovali ze čtyř podtémat – Svatba, Křtiny, Padesátiny ženy a Promoce. První místo získala Denisa Tkáčiková z Českých Budějovic, druhé Anna Capoušková z Táboraa třetí Denisa Homolová z Tábora.

Porota hodnotila nejen vzhled a chuť, ale také váhu, která nesměla překročit stanovenou váhu, a dodržování hygienických zásad při práci. „Váha se hodně těžko odhaduje, protože marcipánová hmota je těžká. Proto jsme soutěžícím radili, aby si dorty průběžně vážili, aby nepřišli o body. Zažili jsme tu i slzičky,“ uvedla členka poroty Vlasta Vinopalová, referentka Krajské hygienické stanice. S ostatními členy poroty se shodovala na tom, že jsou mladí cukráři velice šikovní. „Je to pro mě veliký zážitek vidět, jak mladí cukráři tvoří. Jsou moc šikovní. Sama jsem za život udělala tři dorty zdobené marcipánem a vím, jak je to těžké. Doba se posunula, dnes je dort umělecké dílo,“ dodala předsedkyně poroty Kateřina Langerová, účastnice soutěže Vyvolení.

Pro soutěžící bylo podle vedoucí učitelky odborného výcviku SOŠ a SOU Písek Aleny Kačírkové těžké zkloubit chutě výborných krémů s korpusem a potahovou marcipánovou hmotou.

Porota udělila ještě čtvrté místo Haně Smrčkové z Písku a páté Barboře Fléglové z Volyně. Ostatní z jedenácti dortů byly na stejné úrovni.
„Na soutěžících je vidět práce učitelů, která směřuje do moderních trendů. Kulaté dorty vystřídaly nejrůznější tvary. Novým trendem je teď dort naháč, který se v soutěži umístil jako třetí,“ doplnila Alena Kačírková.